- Bemutatkozás
A várost, a Csepel-sziget egyik legrégibb települését a hagyomány szerint árpád fejedelem lovászáról nevezték el. A XVI. században mezőváros, s a csepeli ispán székhelye.
Tököl nemzetiségi jellegű település. Területe 38,5 km2. Lakosainak száma 2004. adat alapján 9269 fő.
Tököl lakosságából 1200 család horvát (rác, bunyevác) , valamint 300 család német származású. Ennek gyökerei a XVII. századba nyúlnak vissza, ezért a község gazdasági és kúlturális életére is kihat a nemzetiség jelenléte.
A városban horvát, német és szerb kisebbségi önkormányzat is működik, melyek tevékenysége meghatározó a kistérség nemzetiségi lakosai számára is.
Pest megye délnyugati részén, a Csepel-szigeten, a Duna főága mellett fekszik, határa a Kis-Dunáig terjed. A Budapestet kikerülo M0-ás körgyűrű megépítése Tökölt közelebb hozta a fővároshoz. Az 1992-ben elfogadott településfejlesztési koncepció, valamint az 1997-ben jóváhagyott általános Rendezési Terv látványos fejlődést eredményezett Tököl életében.
A 2004-ben elfogadott új Települési Rendezési Terv a zöld felületek megtartása és a természeti értékek védelme mellett korlátozott építési és ipartelepítési programot határoz meg.
Városunk
 

ECDL tanfolyamok
Start Oktatási Stúdió Kft. ECDL
Cégtudor
cegtudor.hu
Auchan - a sikermarket!
HyperLink
MAGYAR HÍRLAP
HyperLink
ECHO-FITNESS
HyperLink
HÍD TV
HyperLink
Fényreklám
HyperLink
Digi-Pro Kft.
HyperLink
REHAU ablakok
HyperLink
Leszokni a dohányzásról
HyperLink
Pátria TV
HyperLink
MEDICAL CENTER
HyperLink
Copyright (c) 2007. Cool Soft Kft. Minden jog fenntartva.